عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با تاکید بر اینکه تعاملات گفتاری نمی‌تواند موجب مهار ریزگردها شود، گفت: اجرای مفاد تفاهم‌نامه، تصویب و تخصیص بودجه راهکار مقابله با ریزگردهاست.

سدسازی ترکیه عامل تشدید پدیده ریزگرد در عراق/مقابله با گردوغبار نیازمند تخصیص بودجه از سوی ایران و عراق

عباس پاپی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت در خصوص توافق ایران و عراق درباره مقابله با ریزگردها، گفت: مراودات سیاسی و اقتصادی بین دو کشور ایران و عراق ضمانت اجرایی چنین توافق‌نامه‌هایی خواهد بود، متاسفانه تاکنون مسئولان مرتبط دو کشور نسبت به عملیاتی کردن مفاد توافقنامه جهت مقابله با ریزگردها پایبند نبوده‌اند.

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کشور عراق نیز همانند کشور ترکیه نسبت به تامین حق‌آبه‌های کشور ما توجهی نداشته‌اند، ترکیه همچنان سیاست سدسازی را پیش گرفته و تاکنون هم 40 سد بزرگ ساخته لذا حق‌آبه عراق را تامین نکرده و موجب خشکی تالاب‌های بین‌المللی شده است.

وی افزود: گفتمان و تعاملات گفتاری بین دو کشور نمی‌تواند موجب مهار ریزگردها شود، در حقیقت اقدامات مشترک اجرایی بین دو کشور و تصویب و تخصیص بودجه لازمه مقابله با ریزگردهاست.

پاپی‌زاده با اشاره به اینکه بادهایی که در فصل بهار و تابستان از کشور عراق به سمت جنوب ایران می‌وزد با خود ریزگردهای بسیاری را به همراه دارد، گفت: جهت وزش باد در فصل پاییز و زمستان از جنوب به شمال است و در این مدت غلظت ریزگردها بسیار کمتر است و کانونهای داخلی بیشتر فعال می‌شود اما در فصل بهار و تابستان جهت وزش باد به گونه‌ای است که کانوهای کشور عراق را فعال می‌کند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کانون ها‌ی ریزگرد بسیاری در کشور عراق وجود دارد، تصریح کرد: اجرای مفاد تفاهم‌نامه ایران و عراق برای مقابله با ریزگردها الزامی است در غیر این صورت نمی‌توان شاهد تغییر و تحولاتی بود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار